2015-04-04Vjerujem da ste i vi više puta poželjeli da napravite picu baš onakvu kao u piceriji. Kao i sa kroasanima moja upornost, želja te vjera da mogu da napravim kod kuće savršenu picu su se isplatili.

Sastojci za 2 pice
320 gr brašno
190 ml vode
 2 gr suhog kvasca
 5 gr soli


Priprema
  1. Pomješajte brašno, vodu i kvasac te nakon dvije minute dodajte sol. Mijesite dobrih 5 do 10 minuta (nemojte štediti snagu).
  2. Tajna dobrog tijesta je malo kvasca i duži period dizanja tijesta. Ostavite na sobnoj temperaturi da nadođe oko 4 sata prije pravljenja pice.
  3. Ja sam ovdje na slici napravila najobičniju picu Margeritu. To sam koristila svaki put kada bi pokušala da napravim tijesto za picu jer je najobičnije i nisam gubila previse sastojaka.
  4. Podjelite tijesto na dvije kuglice i razvucite ga idući lagano od sredine prema rubovima. Rubove uvjek ostavite deblje da vam ne bi izgorili. Poredajte lijepo sos paradaiz ili vaš pica sos te pospite sa mocarelom po želji.
  5. Vrlo je važno da zagrijete pećnicu prije pečenja bar pola sata na 250 stepeni. Ja sam uvjek prije pravila grešku i zagrijavala sam pećnicu tek nekih 10 minuta prije pečenja... zato sam i imala toliko neuspjelih pokušaja :) Pecite picu nekih 8 do 10 minuta. 
  6. Picu možete odmah sjeći dok je vruća.

0 comments:

Post a Comment